18.02.2021

İL MÜFTÜMÜZ AHMET SÜZEN’İN REGAİB KANDİLİ MESAJI

Aziz milletimizin ve bütün islam aleminin Regaib Kandilini tebrik eder, bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah tan niyaz ediyorum.

İslam aleminde üç aylar olarak bilinen rahmet,mağfiret ve bereket iklimine girmiş bulunuyoruz. Bu gece manevi iklimin habercisi olan regaib kandilini idrak edeceğiz.

Bu üç ayların girişiyle Peygamber efendimiz (sav)’e nasıl dua edelim isteğinde bulunanlara efendimiz (sav) ; “Allahım , receb ve şaban ayını bize mubarek kıl ve bizi ramazana kavuştur.” şeklinde dua etmelerini tavsiye etmiştir.

Bu manevi iklimde yaradılış gayemizi idrak ederek yaratan ve yaratılanlarla münasebetlerimizi ve yaşadığımız hayatı muhasebe etmeyi fırsat bilmeliyiz. Rağaib gecesi bizlere tüm arzularımızı Rabbimize yöneltmemiz, duygu, düşünce ve isteklerimizi bu istikamette gözden geçirmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır.

Kardeşliğimizin güçlü hale gelmesi için kalplerimizi buluşturmaya, gönüllerimizi birleştirmeye engel olan kin,nefret, fitne, fesad, hased,ve ön yargılardan arınarak, sevgi ve muhabbete vesile olan duygu ve düşünceleri yaygınlaştırmak istiyoruz.

Bizi biz yapan değerlerimizi kuşanmalı,hesap gününde mahçup olamamak için sorumluluğumuzu muhasebe etmeliyiz. Bilerek bilmeyerek yaptığımız hata ve işlediğimiz günahlardan tövbe ederek arınmayı fırsat bilmeliyiz.

Dünyada ve ülkemizde etkin olan salgın nedeni ile yüz yüze gerçekleştiremediğimiz sıla-i Rahimi en azından bir telefonla da olsa gerçekleştirme gayreti içerisinde olalım.

İçinde bulunduğumuz salgın hastalığın kalkması için kurallara riayet edip , bertaraf olması için dua edelim.

Bu gecenin 2021 Bingöl Kardeşlik yılında kardeşliğimizin pekişmesi ve aramızdaki sevgi saygı ve muhabbetin artmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin ve alemi islam’ın regaib kandilini tebrik ediyor,barış ve huzura vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Ahmet SÜZEN

Bingöl İl Müftüsü.