02.12.2021

Mustafa TOPAL / İl Müftüsü

1963 tarihinde Aksarayda doğdu. İlk tahsilini kendi köyü Aksaray merkeze bağlı Boyalı'da yaptı. 1983 yılında Niğde'de İmam Hatip Lisesini tamamladı. 1987 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılı Ocak ayında Antalya Gebizli Eğitim Merkezi'nde kursiyer Müftü- Vaiz adayı olarak ilk görevine başladı. Aynı yıl Mart ayında Konya İli Ilgın İlçesi’ne Vaiz olarak atandı. Vaizlik görevi esnasında hafızlığını tamamladı.

1992 yılında Aksaray İli Sarıyahşi İlçesi’ne Müftü olarak atandı. 1996 yılında Almanya’ya Din Görevlisi olarak görevlendirildi.2002 yılında Almanya dönüşü Gümüşhane Müftü Yardımcılığına atandı. 2004 yılında Mersin İli Bozyazı İlçesi’ne, 2007 yılında aynı İl Erdemli İlçesi’ne, 2012 yılında da Antalya İli Alanya İlçesine atandı. 03/08/2018 tarihinde Bozüyük İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.

Bozüyük İlçe Müftüsü iken 19.11.2021 tarihli ve 2021/547 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Bingöl İl Müftülüğüne atanmış olup, 01.12.2021 tarihinde İlimizdeki görevine başlamıştır.

Mustafa Topal Evli ve üç çocuk babasıdır.

Görevi esnasında Bozyazı, Erdemli, Alanya, Bilecik ve Bozüyük mahalli gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Halen Kırşehir'in bir mahalli gazetesinde yazmaktadır.

Hece Şairleri Ansiklopedisi'nde şiirleri yer aldı. Kırşehir Valiliğince bastırılan Kırk Şiirle Üç Alperen adlı esere şiirleriyle katıldı. Aksaray Valiliğince bastırılan Şairlerin Dilinden Yunus Emre adlı şiir kitabını derledi. Gönül Eri ve Çıngı dergilerinde şiirleri ve yazıları yayınlanmaktadır.

“Ah Şu Gönlüm" adlı yayınlanmış bir şiir kitabı, ayrıca yayınlanmamış bir şiir, bir de nesir kitabı bulunmaktadır.