28.05.2020

İlimiz Merkezinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Cuma Namazı Kılınabilecek Yerler

İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereği 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren İlimizde Ek 1-listede isimleri ve cemaat kapasitesi belirtilen cami bahçeleri ve diğer alanlarda Cuma Namazı kılınmaya başlanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri, 20 yaş altı  ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların dışında  namaza gelecek olanlar, maske takma, sosyal mesafe ve hijyen  kurallarına uyarak, evde abdest almak ve seccadelerini evden getirmek suretiyle Cuma namazlarını eda edebileceklerdir.

​      Ek 2- listede isimleri yazılı olan Camilerimizde ise sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üzeri, 20 yaş altı ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlar dışında, namaza gelecek olanlar maske takma, sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uymak ve evde abdest alıp seccadesini evden getirmek suretiyle 29 Mayıs 2020 tarihinden itibaren öğlen ve ikindi namazlarını cemaat ile namaz kılmaya başlayabileceklerdir. Diğer vakitlerde ise vatandaşlarımız istekleri halinde bu camilerde münferiden namazlarını eda edebileceklerdir.

​        Bunların dışındaki cami ve mescitlerimiz ibadet kapalı bulunacaktır.

Belde, Köy ve Mezralardaki 167 cami bahçesi ve avlusunda kurallara uygun olarak   cuma namazı kılınacaktır. Aynı tarihten itibaren yine Belde, Köy ve Mezralardaki camilerimizde öğle, ve ikindi namazları cemaatle diğer vakitler münferiden kılınabileektir.

Halkımıza saygıyla duyurulur.