25.03.2024

Şiir Okuma Ve Resim Yapma Yarışmasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Başkanlığımızca “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında, lise öğrencileri arasında resim yapma yarışması, ortaokul öğrencileri arasında ezbere şiir okuma yarışma düzenlendi.

Bu kapsamda İl Müftülüğümüz, lise öğrencileri arasında “Çanakkale Ruhu” temalı resim yapma yarışması ve ortaokul öğrencileri arasında “İstiklal Şairi Akif” temalı şiir okuma yarışması gerçekleştirdi.

Lise kategorisinde yapılan “Çanakkale Ruhu” temalı resim yapma yarışmasında, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Yaren Atar birinci, Ayşegül Akbana ikinci, Hiranur Bazencir üçüncü oldu. Ortaokul kategorisinde yapılan “İstiklal Şairi Akif” temalı ezbere şiir okuma yarışmasında, Borsa İstanbul Yayla Ortaokulu öğrencisi Hiranur Sayğılı okuduğu “Asım” şiiriyle birinciliği elde etti. Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, düzenlenen törenle İl Müftüsü Mustafa Topal tarafından verildi.