26.12.2022

Minik Öğrencilerden Yerli Malı Haftası

İl Müftülüğümüze  bağlı Saray Mahallesi 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğretmen ve öğrencileri, ‘’Yerli Malı Haftası’’ program düzenlendi. Programa İl Müftümüz Mustafa Topal, öğrenci velileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program kapsamında minik öğrenciler tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen TOGG,araba maketi ve her biri birer inci tanesi olan 81 İlimize sahip eşsiz ülkemizde hem yerli olan malı kullanmayı hem de bizim için önem taşıyan meyve, sebze ve eşyaları şiirlerle bütünlestirerek haftanın önemine dikkat çekmek istendi. Ayrıca son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuş gelenek ve göreneklerin küçük yüreklerde hissettirmeye çalışılmasına vesile olundu.

Yerli malı kullanma farkındalığı oluşturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten İl Müftümüz Mustafa Topal: Kendi kültürümüzün değerleri, lezzetleri, oyunları ve en önemlisi yerli ve milli imkanlarla üretilen gurur kaynağı olan TOGG aracımızı tanıttık. Yerli malı haftası aslında bir farkındalık oluşturma haftasıdır. Yerli malı, ürünlerimizi tanıtıp bu ürünleri kullanmaya teşvik haftasıdır.

Müftü Topal, Bu güzel ve anlamlı etkinliğin gerçekleşmesinde büyük emek ortaya koyan Kur’an kursu öğreticilerimize, minik yavrularımıza ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Programın ardından öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.