27.09.2022

Bingöl Üniversitesi Kıraat Merkezi’nde ‘Talim ve Tashihi- Huruf’ kursu açıldı.

Bingöl Üniversitesi Kıraat Merkezi’nde, İl Müftülüğümüz ile Üniversite arasında yapılan iş birliği ile İlimiz İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı camilerde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik 3 ay süreyle iki dönem halinde Talim ve Tashih-i Huruf kursu açıldı.

Bingöl Üniversite Kıraat Merkezi’nde açılan Talim ve Tashih-i Huruf kursu açılış programına, İl Müftümüz Mustafa Topal, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Kuraat Merkezi hocaları ve kursiyerler katıldı.

Kıraat Merkezi’nde açılan Talim ve Tashih-i Huruf kursu programında konuşan İl Müftümüz Mustafa Topal kursun açılmasında İl Müftülüğümüz ile Bingöl Üniversitesi arasında yapılan iş birliği ile kursun temel amacının, Kuran-ı Kerimi daha düzgün okumak ile beraber Talim ve Tashihi Huruf ile Kıraat-ı Aşere gibi ilimlerin vermek olduğunu söyledi.

İl Müftümüz Mustafa  Topal Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Kırat Merkezi idareci ve Öğretim Görevlilerine sundukları katkılardan dolayı teşekkürlerini ifade etti.