22.08.2022

Yaz Kurslarında Okuyan Öğrencilere Mahremiyet Eğitimi Verildi

İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından yaz kuran kurslarının başlaması ile "Kendimi Tanıyorum Sınırlarımı Biliyorum" projesi kapsamında kurslara devam eden öğrencilere Vaizlerimiz tarafından 2 ay boyunca mahremiyet eğitimi verildi.

6 hafta olarak devam eden proje kapsamında her hafta 4 kuran kursu ve 5 camiye gidildi.

Proje yaz kursları başlamadan önce üç aşamalı olarak tasarlandı.

İlk aşaması öğrencilere yönelik olarak planlandı. Bu çerçevede; İlk iki haftada "Beden Mahremiyeti" İkinci iki haftada "Mekân ve Bilgi Mahremiyeti" Üçüncü iki haftada ise "Sosyal Medya Mahremiyeti" konuları işlendi.

Projenin ikinci aşaması ise öğrenci velilerine yönelik ‘’Mahremiyet Seminerleri’’ adı altında gerçekleşti.

Projenin üçüncü aşaması ise yaz Kur'an kursu süresince bu eğitimi alan çocuklarımızın kendi duygularını da katarak yazdıkları tiyatro gösterileri ile konuyu pekiştirmeleri hedeflendi.

Proje sonunda yaklaşık olarak 6000 öğrenciye ulaşıldı.