24.02.2021

Yunus BOLLUK / İl Müftü Yardımcısı

Bingöl İl Müftü Yardımcısı Yunus BOLLUK 1985 yılında Adana İli Ceyhan İlçesinde doğdu ilk ve orta öğretimini memleketi Bingöl'de liseyi Elazığ İmam Hatip lisesinde  tamamladı 2002-2005 yıllarında şark usulü dini ilimler eğitimini aldı 2005 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam Hatip olarak sırasıyla Yozgat Bingöl ve Bursa'da görev yaptı. 2013 yılında  Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu aynı yıl Erzurum Ömer Nasûhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Eğitim merkezi kursiyeri olma hakkını kazanıp 2016 yılında başarıyla mezun oldu ve aynı yıl Yozgat İli Sarıkaya ilçesinde Vaizlik görevine başladı burada iki yıl görev yapan BOLLUK 2018 yılında  Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı müftülük sınavını kazanıp aynı yılın Eylül ayında Tunceli İli Pertek ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladı buradaki asgari görevini tamamladıktan sonra Diyanet İsleri Başkanlığının tensipleriyle 2021 yılı Şubat ayı itibariyle Bingöl İl Müftü Yardımcılığına atandı İl Müftü Yardımcısı BOLLUK  Arapça bilmektedir BOLLUK evli ve üç çocuk babasıdır.