30.06.2016

İL MÜFTÜMÜZÜN KADİR GECESİ MESAJI

Ferdi hayatımızda dindarlığın, sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren,  oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, 01 Temmuz  Cuma gününün Cumartesiye bağlayan gece, Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Taşıdığı sayısız ilim ve hikmetleriyle kudsiyyetini bizzat Kur’an-ı Kerim’den alan bu gece, bütün Müslümanlar için her zaman derin bir ilgi ve saygıya mazhar olmuştur. Kur’an-ı Kerimin bu gece ile birlikte yeryüzüne inmeye başlaması, hiç kuşkusuz, sadece biz Müslümanlar için değil aynı zamanda tüm insanlık için de yüksek bir şeref ve iftihar vesilesi olmuştur. Çünkü Kur’an’ın rahmet mesajları tüm insanlığı kuşatmak üzere gönderilmiş, bütün insanları karanlıklardan aydınlıklara çıkarmayı hedeflemiştir.

Kadir gecesini bin aydan daha hayırlı kılan şey, şüphesiz, Kur’an’ın ilk nüzulüne şahit olmuş bir zaman dilimi olmasındandır. Bizde Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda Kadir gecesini ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere ineceklerini kavramış oluruz.

Bir hüküm ve karar gecesi olarak bilinen bu gecede her birimize düşen, İslâm’ın hemen her konuda belirleyici temel kriteri olan takvaya yönelmek, başta büyük zorluk ve sıkıntılar yaşayan Müslüman kardeşlerimiz olmak üzere zaman ve mekân sınırlaması gözetmeksizin bütün kardeşlerimize yakın durmayı, onların dertleriyle dertlenmeyi, acılarına ortak olmayı, gerektirmektedir.

Dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için Allah`a dua etmeliyiz 01 Temmuz  Cuma gününü Cumartesiye   bağlayan gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesinin,başta Bingöl’ümüz olmak üzere bütün İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanlara, birlik ve beraberlik, milletimiz ve bütün insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini Cenab-ı Allah`tan niyaz ediyorum.

Mecit CAN

İl Müftüsü