04.08.2023

Bayram ÖZTÜRK / İl Müftü Yardımcısı

01.05.1992 tarihinde Elazığ’ın Palu ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Palu’da Lise’yi Elazığ İmam-Hatip Lisesi’nde okudu. 2008 yılında Harput H. Hamdi Başaran Kur’an Kursu’nda Hafızlığını bitirdikten sonra Elazığ Hacı Tayyar Kur’an Kursu’nda Temel İslam İlimlerini okuyarak Arapça eğimini tamamladı.

2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu İmam-Hatip alımı sınavında başarı göstererek Elazığ’ın Arıcak ilçesi Bozçavuş Köyü’nde sözleşmeli İmam-Hatip olarak göreve atandı. 2013 yılında kadrolu olarak Elazığ’ın Karakoçan ilçesi Yenikaya Köyü’nde İmam-Hatiplik görevini sürdürdü.

2016 yılında Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yılda Diyanet İşleri Başkanlığının İhtisas Kursu sınavını kazanarak İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezine atandı. 2019 yılında Haseki İhtisas Merkezini başarıyla tamamladıktan sonra Elazığ’ın Arıcak ilçesine Vaiz olarak göreve atandı. Aynı yıl içerisinde İlçe Müftülük sınavını kazanarak Muş’un Varto İlçesine Müftü olarak atandı.  Varto İlçe Müftülüğü görevinde iken Diyanet İşleri Başkanlığımızın tensipleriyle 02/08/2023 tarihinde Bingöl İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı.

ÖZTÜRK Evli ve 1 çocuk babası olup Zaza’ca, Kürtçe ve Arapça dillerini bilmektedir.