12.02.2021

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZDEN ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ MESAJI

"Bizleri bir yıl daha üç aylara sağlıkla eriştiren Rabbimize hamd olsun. Rahmet, mağfiret, feyz ve bereketin bol olduğu bu ayalarda yerine getireceğimiz tutum ve davranışlar bizlerin kendimizi yenilememize vesile olacaktır.
Dünyanın her zamankinden daha çok kötülüklerle anıldığı bu günlerde, geçmişimizin muhasebesini yapmak,  geleceğimiz için bir hayat rotasını çizmek için bu ayları bir fırsat olarak telakki etmeliyiz.
Cinayetler, hırs,  bencillik, sınır tanımaz zevkler, değer mefhumu gözetilmeksizin kazanma arzusu bizleri, hayatımızı ve değerlerimizi derinden etkiledi. Bir nefes alıp, arınma ve temizlenme fırsatını yakaladığımız bu üç ayları ve Regaib kandilini en iyi şekilde değerlendirerek geçmişimizi bir gözden geçirme şuurunu yakalayalım.
Bir daha ki cuma gecesi idrak edeceğimiz Regaib kandilinde  rağbetimizi Rabbimize yöneltelim.   Bu gecede benliğimizi bir daha sorgulayalım, varlığımızı arındıralım. Ellerimizi semâya açalım, yakaralım, yalvaralım Rabbimize. Gönüllerimizi Mevlâ'ya açıp temizleyelim. İçinden geçtiğimiz şu zorlu süreci kazanca dönüştürmek için yoğun gayret içinde olalım. Kur'an-ı Kerimi, Hadis-i Şerifleri okuyalım, mesajlarını hayatımıza aks ettirelim. Sılayı rahim yapalım. Etrafımızı gözetelim, insanların yardımında olalım. Dünyanın iyi bir hal almasına, sevginin, saygının, hoşgörünün,  yardımlaşmanın, paylaşmanın olduğu yarınların vücuda gelmesi  için çalışalım.
Bu temennilerle;  kıymetli  Genç ilçe hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin üç aylarını ve Regâib kandili tebrik ederim. Üç ayların ve Regaib kandilinin başta ülkemiz ve milletimiz olmak üzere tüm alem-i İslâm'ın kurtuluşuna, birliğine, beraberliğine; dünyayı etkisi altına alan salgının bitmesine, arzî ve semavi bela ve musibetlerin insanlıktan beri olmasına, zorlu sürecin bizlerin dünya ve âhiret huzuruna dönüşmesine, ülke, millet ve devlet kaynaşmasına vesile olasını yüce Rabbim'den niyaz ederim."
                                                                                                                                 İlçe Müftülüğü