15.02.2023

İlçe Müftümüz

ÖZ GEÇMİŞ

Yahya AKTAŞ, 09.02.1984 tarihinde Bitlis merkeze bağlı Arıdağ köyünde dünyaya gelmiştir. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimini Bitlis’te tamamlamıştır. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İlahiyat Fakültesi İlahiyat Önlisans programından mezun olmuştur. Daha sonra Elazığ Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İlahiyat Lisans Tamamlama programı olan (İLİTAM)’dan mezun olmuştur. Küçük yaşlarda klasik medrese eğitimine başlayıp, daha sonra icazetini alarak mezun olmuştur. 24.07.2012 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı imamlık sınavını kazanmış ve Bitlis Merkez Hersan Camii’nde imam-hatip olarak göreve başlamıştır. Daha sonra Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde ihtisas eğitimine başlamış ve ihtisasını tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra 01.08.2021 tarihinde Muş Hasköy İlçe Vaizi olarak göreve başlamıştır. Bingöl-Genç İlçe Müftülüğünde görevine 10.10.2022 tarihinde atanan Yahya AKTAŞ, hala aynı görevi yürütmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.