28.10.2020

İLÇE MÜFTÜMÜZDEN MEVLİD-İ NEBİ MESAJI

İnsanlığın içinde bulunduğu buhran dönemini iman ve ahlakın aydınlığıyla selamete ulaştıran ve bu konuda örnek alınacak ilkeler ortaya koyan efendimiz Hz. Muhammed (sas)’in dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Merhum M. Akif’in “Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta; / Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi!”  şeklinde özlü bir biçimde ifade ettiği ortamı, değer kaybına uğrayan insani hasletleri iyiliğe dönüştüren ve bu ortamdakileri tarihte eşine rastlanmayacak örneklikte kardeş kılan, onları ilmin, ahlakın, kültür ve medeniyetin öncüsü haline getiren efendimizi anlama ve onu örnek alma ihtiyacına her zamankinden daha muhtacız.

Onun bıraktığı mirasına sahip olmak, onun umdelerini hayatımıza tatbik etmek en büyük saadettir. Onu anmanın ötesinde her daim onu anlamak ve onun sünneti peşinde bir hayat sürmek azminde olmak hepimizin gayesi olmalıdır. Aile hayatımız, ticaret ve iş hayatımız, sosyal hayatımız gibi her konu onun tavsiyeleri ve onun uyguladığı  metot örnek alınarak huzurlu ve güvenli hale getirilebilir. Dolayısıyla insanlık, içinde bulunduğu tüm problemleri ancak onu hakkıyla  anlayarak ve onu örnek alarak aşabilir. Kardeşliği, birliği, beraberliği, huzuru onun bıraktığı ilkelere sımsıkı sarılarak yaşayabilir ve  bu güzel hasletleri onu hayatının merkezine alarak ancak ileri bir boyuta taşıyabilir.

Bu duygu ve temennilerle Gençli kardeşlerimin ve tüm İslam aleminin "Mevlid-i Nebi" gecesini tebrik ederim. Bu gecemizin hayırlara, akan kan ve göz yaşın ve yaşanan acıların son bulmasına, insanlığın huzura ve  selamete ermesine, İslam aleminin birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duyguları içinde yaşamasına, tüm insanlığı tehdit eden hastalığın son bulmasına vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ederim.

İlçe Müftü V

Servet KILIÇ