21.09.2016

Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesi Fakir ve Muhtaç Ailelerle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Organizasyonu ile yürütülen 2016 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu  kapsamında, Bingöl İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şubesince Bingöl ‘de ihtiyaç sahiplerine, Suriyeli muhacirlere ve Yatılı Kuran Kurslarına kurban eti dağıtımı yapıldı.

Bingöl İl Müftüsü Mecit CAN’ın başkanlığında oluşturulan komisyon üyeleri ve vakıf çalışanları tarafından kurban bayramı günleri boyunca Türkiye diyanet vakfı tarafından Bingöl de kesilmek üzere gönderilen 581 hisse kurbanın 83 adet büyükbaş hayvan olarak satın alınarak, kurbanlıkların bayramın ikinci gününden itibaren kestirilip oluşturulan komisyon üyeleri ve vakıf çalışanları ile camilerde görev yapan imam-Hatip ve Müezzin kayyımlar tarafından İlimizde bulunan  85 Suriyeli muhacir

aileye, 1780 fakir ve muhtaç aileye, BİŞHAK Derneği Başkanı ile işbirliği içerisinde  32 şehit ve gazi ailelerine,  Altı Nokta Körler Derneği başkanı ile işbirliği içerisinde 29 engelli ailesine ve Müftülüğümüz bünyesindeki 4 tane yatılı kuran kursuna bizzat  adrese teslim edilmek üzere etlerin dağıtımı yapıldı. Kurban organizasyonu ile ilgili İl Müftüsü Mecit CAN” Türkiye Diyanet Vakfının Yurt içinde ve Yurtdışında her alanda olduğu gibi Vekalet Yoluyla kurbanlarını kestirmek isteyen hayır sahipleri ile ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesindeki fakir ve muhtaç insanlar arasında köprü oldukça halkımızın vakfa olan teveccühü her gün giderek artmaktadır. Bu vesile ile bu organizasyonda emeği geçen başta Muhterem Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü sayın Mustafa TUTKUN olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlara ve teveccüh gösterip bu kervanda en büyük pay sahibi olan hayır sahiplerine teşekkür ediyorum” dedi.

2016 yılı Kurban bayramı ziyaretleri kapsamında Müftülüğümüz Din Hizmetleri Şube Müdürü Şemseddin AYDOĞDU, Bişhak Başkanı Naim TAN, Türkiye Diyanet Vakfı Bingöl Şube Sorumlusu Abdullah AFŞİN tarafından; Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus’ta  Şehit olan Astsubay Muhammed KOŞAN’ın ailesini ziyarette bulundular.

Ziyarette Şube Müdürü Şemseddin AYDOĞDU tarafından okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duadan sonra, Şehit Astsubay Muhammed KOŞAN’a Allahtan rahmet ailesine, yakınlarına, sabır temennilerinde bulundu.

Şehit Astsubay Muhammed KOŞAN’ın babası Abdullah KOŞAN şehidimizin hüznü ile geçirdikleri böylesi buruk bir bayramda yapılan ziyaretten çok memnun kaldığını dile getirerek İl Müftülüğüne ve Bişhak Derneği çalışanlarına teşekkür etti. Diyanet İşleri Başkanlığımız e Türkiye Diyanet Vakfı Organizasyonu ile yürütülen 2016 Yılı Vekalet Yolu ile Kesilen Kurban etinden ikram edilerek ziyareti tamamladılar.