02.03.2020

TARAFINDAN YAPILACAK OLAN

ORTAOKULLAR ARASI RESİM VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

BİLGİ NOTU

1. Yarışma, kompozisyon ve resim alanlarında, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile gerçekleştirilecektir.

1. Yarışmaya sadece örgün eğitim- öğretime devam eden ortaokul öğrencileri katılabileceklerdir. Bir öğrenci sadece bir alanda ve sadece bir eser ile katılım sağlayabilecektir.

1. Son başvuru tarihi 31 Mart 2020 olarak belirlenmiştir.

1. Değerlendirme 01 NİSAN 2020 Çarşamba günü Saat:14:00 da İlçe Müftülüğünde Komisyon tarafından yapılacaktır.

1. Başvurular ilçe müftülüğüne bireysel olarak, eser teslimi ve başvuru aynı anda olacak şekilde gerçekleştirilecektir. Başvuru için öğrenci belgesi ve Nüfus Cüzdanı gereklidir.

1. Yarışmada birinciliğe layık görülen eserler il müftülüğünde yapılacak yarışmaya gönderilecektir.

1. Kompozisyon Alanında Yarışmaya Katılan Eserler için:
  1. Eserlerin “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” teması ile bağlantılı ve özgün olması, alıntılar için kaynak gösterilmesi gerekmektedir.
  2. Kompozisyonun Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak, tercihen elektronik ortamda, Times New Roman fontu ile 12 punto büyüklüğünde yazılması istenmekte olup, el yazısı ile yazılan eserler de yarışmaya kabul edilecektir.
  3. Eserin Yazılı olduğu sayfanın (birden çok sayfa söz konusu olduğunda her sayfanın) sol üst köşesine öğrencinin adının, soyadının, iletişim bilgilerinin ve öğrencisi olduğu ortaokulun adının yazılması şarttır.
  1. Resim Alanında Yarışmaya Katılan Eserler İçin:
  1. Eserlerin başkasına ait, alıntı veya kopya olmaması, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” temalı olması gerekmektedir.
  2. Yarışmacılara malzeme ve teknik serbestliği tanınmıştır. Her türlü resim ve boya malzemesi kullanılabilecektir.
  3. Eserlerin sunulacağı resim kağıtları 35 x 50 boyutlarında olmalıdır.
  4. Resim kağıtlarının arkasına; öğrencinin adı, soyadı, iletişim bilgileri ve öğrencisi oldukları ortaokulun adı yazılacaktır.
  5. Eserler zarar görmemesi katlanmadan iki büyük karton arasına yerleştirilerek teslim edilecektir.
  1. Yarışmacılara verilecek ödüller:
  1. Yarışmada resim ve kompozisyon alanında ayrı ayrı değerlendirme yapılacaktır.
  2. Yarışma jürisinin uygun bulmadığı eserler değerlendirmeye tabi tutulmayacaktır.
  3. Katılan her öğrenciye kitap hediye edilecektir.
    •

Değerlendirme sonunda ilk üç eserin sahibine aşağıda belirtilen ödüller verilecektir.

1. Birinci olan eser için:               250,00 ₺
  2. İkinci olan eser için:                 150,00 ₺