02.10.2020

İL MÜFTÜMÜZ AHMET SÜZEN’İN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Malumunuz olduğu üzere her yıl 1-7 Ekim günlerine tekabül eden hafta ‘’Camiler ve Din Görevlileri Haftası’’ olarak kutlanmaktadır.

Bu meyanda insanın olduğu yerde hayat, hayatın olduğu yerde cami olmazsa olmazlarımız arasındadır. Bizi bir araya getiren, birleştiren,bütünleştiren ve kaynaştıran birliğimizi sağlayan maddi-manevi sembollerimiz camilerdir.

Bu yıl hepinizin bildiği gibi salgından dolayı hastalığın bulaşmaması amacı ile büyük katılımların olduğu faaliyetler yapılamamaktadır.

Bu itibarla bugüne kadar Kuran kurslarına, camilere, din hizmetlerine emeği olanlara şükranlarımı sunarım.

Hafta ile ilgili Müftülüğümüzce yapılması planlanan faaliyetler :

1- 2 Ekim 2020 günü yılın konusu olan ‘’Cami ve İlim’’ konulu Vaaz İlimiz genelindeki bütün camilerde verilecektir.

2- 6 Ekim 2020 günü öğle namazını müteakiben İlimiz Merkez Hacılar camiinde Mevlid-i Şerif programı düzenlenecek ve okunan Hatmi şeriflerin duası yapılacaktır.

Camilere, Kuran kurslarına emek veren maddi ve manevi katkıda bulunan görevlisinden cematine kadar Ahirete irtihal eden bütün ecdadımıza Allah’tan mağfiret diler, hayatta olanlara sıhhat, afiyet temennisi ile haftanın başta görevlilerimiz olmak üzere bütün halkımıza hayırlar getirmesini niyaz ederim.

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 02 - 04 Ekim 2020 Cuma günün Pazar gününe kadar Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi Sempozyumu icra edilecektir. Sosyal medya aracılığı ile takip edilmesi tüm halkımızın yararına olacaktır.

Ahmet SÜZEN

İl Müftüsü