19.11.2018

Bingöl Müftülüğü İşaret Dili Kursu Açtı.

İl Müftülüğümüz  bünyesinde  İmam-Hatip, Müezzin Kayyım  ve Kur’an Kursu öğreticisi olarak görev yapan personelimize   yönelik işaret dili eğitim kursu açıldı.

Hacılar Cami Kur’an Kursunda düzenlenen ‘’İşaret Dili Kursu’’ İl Müftümüz Muharrem Genç, Solhan İlçe Kaymakamı Fatih Okumuş, Müftülük Çalışanları ve Engelli misafirlerimiz  tarafından açıldı.

Kursun açılışında konuşan İl Müftümüz Muharrem Genç, İşitme engellilere büyük önem verdiklerini ve onlar için kendi personeline işaret dili eğitimi vereceklerini söyledi.

İşaret dili kursuna katılacak 20 personelin 3 ay süreyle eğitim alacaklarını belirten Genç, şunları söyledi:

“Engelli kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa, onu yapmaya çalışıyoruz. Öncelikle işitme engellisi olan kardeşlerimizin Kur’an-ı Kerimi rahat okumalarını, öğrenmelerini ve dini bilgileri  sağlamak için bu kursu açma ihtiyacımız oldu.