03.04.2023

Ramazan ve Zekat iyilik Buluşması Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde ülke genelinde “Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları” kapsamında 30-31 Mart tarihlerinde Bingöl’de program düzenlendi.

Bu kapsamda İl Müftülüğümüzün  konuğu olan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya ve İl Müftümüz Mustafa Topal eşliğinde Bingöl’de bir dizi etkinlik gerçekleşti.

İlk olarak Mürsel paşa Erkek Öğrenci yurdunda ‘’İyilik Sofrası’’nda depremzedelerle iftar açtı. Merkez Hacılar camiinde vaaza çıkan, teravih namazı kıldıran Kaya ardından Cuma namazı öncesi Ulu Camii kürsüsünde, Cuma sonrası ise İl Müftülüğüne bağlı merkezde görev yapan imam-hatip,Müezzin kayyım ve deprem bölgesinde görev yapan hocalarla Ramazan ve Zekatın önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.t

Ardından Cuma akşamı Genç İlçesinde "İyilik Sofrası" programında ve vaazda vatandaşlarla buluştu.

Programın son gününde Genç İlçesinde İftar yapılarak teravih namazının eda edilmesi ve halk ile bir araya gelindiken sonra program sona erdi.