15.03.2022

Şiir ve Komposizyon Yarışma Sonuçları

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YAZMA YARIŞMASINDA DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU!

Bingöl İl Müftülüğü, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Gün ve M. Akif ERSOY’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında gençlerle iletişim kurmak, gençlerin zihinlerinde milli mücadele ve Çanakkale ruhunun oluşmasına ve yaşanmasına katkı sunmak, İstiklal Şairimizin dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yaşatmak amacıyla ortaokul öğrencileri arasında “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” konulu kompozisyon yazma yarışması; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” etkinlikleri kapsamında Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki mücadele meşalesini ateşleyen şehitlerimizin mücadelesini diri tutmak amacıyla da lise öğrencileri arasında “Çanakkale Ruhu” temalı şiir yazma yarışması düzenledi.

Yarışmaya öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Yarışmaya katılan eserler arasından, Komisyonun puanlama kriterlerine göre yaptığı değerlendirme sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.

Şiir yazma dalında, 60. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Musab Umeyr DERE’nin “Çanakkale Ruhu” şiiri birinciliği kazanırken, Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve BAYTEMUR’un “Geçilmez Çanakkale” şiiri ikinciliği, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi öğrencisi Samiye KOÇYİĞİT’in “İstikbal İçin İstiklal” şiiri üçüncülüğü kazandı.

Kompozisyon yazma dalında, Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Gülistan GÖÇÜNCÜ “İstiklal Marşımız ve Hürriyet Vurgusu” konulu kompozisyonuyla birinciliği kazanırken, Esma Nur GÜNDOĞDU “Dillerde Akif Yüreklerde Hürriyet” konulu kompozisyonuyla ikinciliği, Beyza GENDE “Sen Söyle Kolay Yazılmadın İstiklal Marşı” konulu kompozisyonuyla üçüncülüğü elde etti.

Yarışmaya ilgi gösteren, emek vererek eser gönderen tüm öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

NOT: Dereceye giren öğrencilerimize verilecek ödüller, ilerleyen zamanda il müftülüğümüzde yapılacak törenle kendilerine takdim edilecektir.

Şiir Yarışması Tablosu

S. No.