24.03.2022

Karlıova İlçe Müftülüğü tarafından “Gençliğe Değer ” projesi kapsamında Kalencik İmam-Hatip Orta Okulu Öğrencileriyle buluşma.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü A.Mutalip ÇEÇEN, Kalencik İmam-Hatip Orta Okulu Müdürü Servet CENGİZ ve Arapça Öğretmeni Şükran KAYA tarafından ortaklaşa yürüttükleri “GENÇLİĞE DEĞER” projesi kapsamında bu hafta öğrencilerimize “İslam’da Namaz” konusu ele alındı.

Merkez Ulu Camii’nde öğrencilere Öğle namazını kıldırdıktan sonra konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Karlıova İlçe Müftüsü Abdurrahim KAPLAN;

Birlik ve huzur mekanı olan camilerimizle gençlerimizi buluşturmak, milli ve manevi değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak ve gençlerin bir araya gelmelerine vesile olmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılan gençlerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. Genç olup da namaz kılmak, namazı eda etmek çok anlamlı. Peygamberimiz bir hadisi şeriflerinde, ‘Yedi sınıf insan vardır ki Allah'u Teâla onları hiçbir gölgenin bulunmadığı (kıyamet) gününde Arş'ın gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan birisi de Allah'a ibadetle büyüyen gençtir.’ buyurmuştur. İnşallah gençlerimizin bu davranışı hayat boyu devam eder" dedi.

Ardından Diyanet Gençlik Merkezinde yapılan sosyal etkinlikler, kitap okuma, ikram, sohbet halkaları gibi faaliyetler ile son buldu.