29.06.2016

Tanıtım ve Tarihçe

MİSYONUMUZ

Toplumun dini ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dini'nin taemel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak,inanç,ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yönlerini yönetmektir.

VİZYONUMUZ

Toplumun her kesimine sahih dini bilgiye dayalı din hizmeti sunan, camilerimizi toplum hayatının önemli merkezlerinden biri haline getiren,İslam Dini'ne ilişkin her hususta referans alınan,en etkin ve saygın kurum olmaktır.

İLÇEMİZİN TARİHÇESİ

İlçemizde ilk insan topluluklarının yerleşim tarihleri bilinmemekle birlikte, tarihi eserlerin varlığı ve yapılan incelemeler, yerleşimin Kiğı İlçesiyle beraber başladığı kanaati uyandırmakta, bu da yaklaşık M.Ö. 3000 yıllarına uzanmaktadır.

İlçe 1839'da Kiğı İlçesiyle Erzurum'a bağlı bir köy iken 1926'da Erzincan'a, 1936 yılında da Bingöl iline bağlanmış ve Nahiye statüsüne kavuşmuştur.

1968 yılında Azakpert olan ismi Adaklı olarak değiştirilmiştir.

04.07.1987 tarihinde 3392 sayılı Yasayla ilçe statüsüne kavuşmuştur. 1988 yılı başında ilk Kaymakam ataması yapılarak, idari teşkilatlanması başlamıştır.

Müftülüğümüz,1988 yılında ''Adaklı'' İlçesinin idari olarak teşkilatlanmasından sonra, ilk olarak 1990 yılında İlçe Müftüsü ataması yapılarak faaliyetlerine başlamıştır.